Unges livskvalitet, bekymring og følelse af social isolation under coronakrisen

Forskningsprojektet ’Stå sammen ved at holde afstand’ samarbejder med ’Bedre Sundhed i Generationer’ for at belyse, hvordan unge i Danmark oplever og tackler coronakrisen.

Fra 30. marts til 2. april 2020 inviterede vi deltagerne fra forskningsprojektet ’Bedre Sundhed i Generationer’ for hvem vi har enten deres mobilnummer og/eller private e-mail. Vi inviterede i alt 53.323 unge i alderen 16-24 år til at besvare et online spørgeskema, og 13,002 besvarede spørgeskemaet inden for én uge. Disse unge blev inviteret til at besvare et spørgeskema hver uge indtil midten af maj 2020.

De unge blev spurgt til deres livskvalitet, grad af bekymring samt følelsen af social isolation. Blandt disse havde de unge kvinder i den tredje uge, hvor Danmark var lukket ned for at afbøde coronapandemien, lavere livskvalitet, en højre grad af bekymring og følte sig mere isoleret i forhold til unge mænd.

Figur 1: Livskvalitet, grad af bekymring og social isolation under coronakrisen blandt mænd og kvinder i alderen 16-24 år fra ’Bedre Sundhed i Generationer’.

Klik på figuren for at forstørre

figur opdelt på køn

Livskvaliteten var lavest blandt unge under 18 år, og højest blandt unge, der var 22-24 år. Bekymringen for coronapandemien var ligeledes lavest blandt unge under 18 år, og bekymringen steg med stigende alder. Følelsen af social isolation var højest blandt de unge under 18 år og faldt med stigende alder.

Figur 2: Livskvalitet, grad af bekymring og social isolation under coronakrisen blandt unge fra ’Bedre Sundhed i Generationer’ opdelt i fire aldersgrupper.

Klik på figuren for at forstørre

figur opdelt på alder